Biscuiţi cu rozmarin
PrinteazaBiscuiţi cu rozmarin din: unt, coaja de lamaie, oua, smantana, faina, parmezan, cascaval, zahar, rozmarin, seminte de chimen, praf de copt, piper.
- 300 g unt
- o lingură de coajă de lămâie (rasă)
- două ouă
- 4 linguri de smântână
- 350 g făină
- 100 g parmezan
- 100 g caşcaval sărat
- o linguriţă de zahăr
- două crenguţe de rozmarin
- seminţe de chimen
- praf de copt
- piper
Mod de preparare:
Untul se pune într-un vas împre-ună cu ouăle şi coaja de lămâie.
Se mixează până când devine ca o cremă pufoasă, se adaugă zahărul tos, o linguriţă de praf de copt, smântână, parmezanul şi caşcavalul (date pe răzătoarea cu ochiuri mici).
Se presară un vârf de cuţit de piper, o linguriţă de seminţe de chimen şi rozmarinul tocat.
Se amestecă, se adaugă făina şi se frământă totul până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se întinde o foaie care se rulează, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se taie în rondele groase de un centimetru, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor.
Se coc timp de 15-20 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie, se scot din tavă şi se lasă să se răcească puţin.
Biscuiţi cu rozmarin
Pofta buna!