Lasagna, un renumit preparat în bucătăria italiană, are o istorie bogată care se împletește cu evoluția pastelor. Rădăcinile sale pot fi urmărite încă din timpurile antice, deși forma modernă a lasagna pe care o cunoaștem astăzi a evoluat semnificativ de la primele sale […]
Cremă – spumă de ciocolată
PrinteazaCremă – spumă de ciocolată
Ingrediente:
- 200g ciocolată neagră
- 1 pahar plin cu frişcă neindulcita
- 2 linguri de unt
- 5 ouă cât de proaspete
- 1 prăfuleţ de sare
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Cremă – spumă de ciocolată: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu ciocolată topită şi unt. adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un vârf de cuţit de sare, amestecând viforos, să se cremuiască.
bat albuşurile, se leagă cu zahăr, puţin câte puţin, până se leagă spumă.
amestecă cremă şi spumă, se potriveşte coleaşa în cupe, se presară cu coajă de portocală zaharisită, se dă la frigider.
Pofta buna!
Sarmale de Post cu Bulgur și Spanac
varza murata, bulgur, spanac, dovlecel, ardei, ulei de avocado, sare, piper, menta, coriandru. Această variantă a sarmalelor de post îmbină bulgurul bogat în fibre cu frunzele verzi de spanac, aducând un plus de sănătate și gust în acest preparat tradițional. Perfectă pentru cei care doresc să experimenteze […]