Ciorbă rusească fără carne
PrinteazaCiorbă rusească fără carne
- 3 l apă
- 1 morcov mic
- 1 pătrunjel mic
- 1 ceapă mare
- 1 mînă de fasole verde
- 1 sfeclă roşie mică
- 1/4 varză mică
- 2 ardei graşi
- 1 lingură unt sau untură
- 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat
- 1/2 linguriţă făină
- sare
- 1 pahar smîntînă
Mod de preparare:
Morcovul, pătrunjelul şi ceapa se taie ca tăiţeii şi se pun la fiert. După ce a dat cîteva clocote, se adaugă fasolea tăiată bucăţi şi sfecla ca fideaua.
Se lasă să fiarbă o jumătate de oră, apoi se adaugă varza şi ardeii tăiaţi ca fideaua, sare, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe şi tăiate bucăţi mici.
Se prăjeşte făina cu uleiul, se stinge cu zeamă de legume, se adaugă în ciorbă.
Cînd zarzavatul este bine fiert, se puneverdeaţa tocată. Se drege în farfurii cu cîte o lingură de smîntînă.
Pofta buna!