Gogosi umplute cu migdale din: ciocolata alba, unt, frisca, lichior de migdale, drojdie, zahar, lapte, martipan, faina, margarina, oua, migdale, ulei, fulgi de migdale, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g ciocolată albă 50 ml unt 8 linguri de frişca 2 linguri lichior de migdale 1 cub de drojdie 80 g zahăr cca 250 ml lapte […]
Reteta zilei: Gogosi umplute cu gem
PrinteazaGogosi umplute cu gem din: drojdie, apa, zahar, faina, oua, unt, sare, ulei, gem, zahar pudra.
Ingrediente:
- 2 linguri de drojdie uscata
- 1/2 cana apa calduta
- 1/4 ceasca plus 1 lingurita de zahar
- 2 1/2 cani faina
- 2 oua
- 2 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
- 2 lingurite de sare
- 4 cesti ulei
- gem, dupa preferinta
- zahar pudra, pentru topping
Mod de preparare:
Intr-un castron mic, amestecati impreuna drojdie, apa si o lingurita de zahar pana se dizolva drojdia. Se lasa sa stea 10 minute.
Intr-un castron mare, se adauga faina si se face o gaura in mijloc. Adaugati ouale, amestecul de drojdie, unt si sare.
Se amesteca pentru a se combina. framanta aluatul pana obtineti o compozitie putin lipicioasa. Lasati sa creasca aproximativ 1-1 1/2 ore.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si cu ajutorul unui pahar decupati forme rotunde. Acoperiti si lasati 15 minute.
Intre timp, incalziti ulei intr-o tigaie mare, prajiti gogosile pe fiecare parte aproximativ 1-2 minute.
Transferati pe prosoape de hartie. Intepati gogosile si umpleti cu gem, apoi presarati cu zahar pudra si serviti.
Gogosi umplute cu gem
Pofta buna!
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de gogosi 🙂
Arata bine gogosile
Ce-mi plac gogosile astea