Reteta zilei: Gogosi umplute cu gem

Printeaza

Gogosi umplute cu gem din: drojdie, apa, zahar, faina, oua, unt, sare, ulei, gem, zahar pudra.

 

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de drojdie uscata
  • 1/2 cana apa calduta
  • 1/4 ceasca plus 1 lingurita de zahar
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 oua
  • 2 linguri de unt nesarat, la temperatura camerei
  • 2 lingurite de sare
  • 4 cesti ulei
  • gem, dupa preferinta
  • zahar pudra, pentru topping

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mic, amestecati impreuna drojdie, apa si o lingurita de zahar pana se dizolva drojdia. Se lasa sa stea 10 minute.

Intr-un castron mare, se adauga faina si se face o gaura in mijloc. Adaugati ouale, amestecul de drojdie, unt si sare.

Se amesteca pentru a se combina. framanta aluatul pana obtineti o compozitie putin lipicioasa. Lasati sa creasca aproximativ 1-1 1/2 ore.

Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina si cu ajutorul unui pahar decupati forme rotunde. Acoperiti si lasati 15 minute.

Intre timp, incalziti ulei intr-o tigaie mare, prajiti gogosile pe fiecare parte aproximativ 1-2 minute.

Transferati pe prosoape de hartie. Intepati gogosile si umpleti cu gem, apoi presarati cu zahar pudra si serviti.

 

Gogosi umplute cu gem

Gogosi_umplute_cu_gem_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Gogosi umplute cu migdale

Gogosi umplute cu migdale din: ciocolata alba, unt, frisca, lichior de migdale, drojdie, zahar, lapte, martipan, faina, margarina, oua, migdale, ulei, fulgi de migdale, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g ciocolată albă 50 ml unt 8 linguri de frişca 2 linguri lichior de migdale 1 cub de drojdie 80 g zahăr cca 250 ml lapte […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Mi-ai facut pofta de gogosi 🙂

  2. Mirela Iacobescu

    Arata bine gogosile

  3. Ce-mi plac gogosile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.