Chiftelute de cartofi cu lapte

Printeaza

Chiftelute de cartofi cu lapte din: cartofi, faina, sare, oua, lapte, zahar, smantana, zahar, ulei, drojdie.

Ingrediente:Chiftelute de cartofi cu lapte

  • 1 kg cartofi
  • 2 cani cu faina
  • sare
  • 2 oua
  • 1 pahar cu lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cana cu smantana
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 cana cu ulei
  • drojdie

 

Mod de preparare:

Spalati cartofii cu un burete aspru, puneti sa fiarba cu apa calda cat sa-i acopere complet.

Fierbeti la foc potrivit cu oala acoperita 30 minute.

Curatati-i de coaja cat sunt calzi, faramati-i cu furculita, adaugati 2 linguri cu smantana ca sa obtineti un aluat uniform, pe care-l framantati cu ouale intregi, lapte, 1/2 lingurita cu sare si faina, adaugati drojdia lichefiata prin frecare cu zahar si continuati sa framantati aluatul.

Lasati la cald pentru 15 minute, apoi intindeti foaie groasa, taiati chiftelute rotunde cu gura unui pahar si rumeniti-le in ulei fierbinte.

Scoateti pe servetele de hartie, apoi treceti-le prin zahar pudra si asezati-le pe platou curat.

Serviti caldute sau reci.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chifteluţe picante de cartofi

Chiftelute de cartofi cu ceapa verde

Chiftelute de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.