Chiftelute de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, oua, ceapa, malai, cascaval, sare, piper. Ingrediente: un kg cartofi noi 2 ouă 2 legături ceapă verde 100 g mălai fin 50 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cartofii curăţaţi se pun la fiert 10 minute. Se pasează apoi şi se amestecă cu ouăle, caşcavalul […]
Chiftelute de cartofi cu lapte
PrinteazaChiftelute de cartofi cu lapte din: cartofi, faina, sare, oua, lapte, zahar, smantana, zahar, ulei, drojdie.
- 1 kg cartofi
- 2 cani cu faina
- sare
- 2 oua
- 1 pahar cu lapte
- 2 linguri cu zahar
- 1 cana cu smantana
- 2 linguri cu zahar
- 1 cana cu ulei
- drojdie
Mod de preparare:
Spalati cartofii cu un burete aspru, puneti sa fiarba cu apa calda cat sa-i acopere complet.
Fierbeti la foc potrivit cu oala acoperita 30 minute.
Curatati-i de coaja cat sunt calzi, faramati-i cu furculita, adaugati 2 linguri cu smantana ca sa obtineti un aluat uniform, pe care-l framantati cu ouale intregi, lapte, 1/2 lingurita cu sare si faina, adaugati drojdia lichefiata prin frecare cu zahar si continuati sa framantati aluatul.
Lasati la cald pentru 15 minute, apoi intindeti foaie groasa, taiati chiftelute rotunde cu gura unui pahar si rumeniti-le in ulei fierbinte.
Scoateti pe servetele de hartie, apoi treceti-le prin zahar pudra si asezati-le pe platou curat.
Serviti caldute sau reci.
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute de cartofi cu ceapa verde
Pofta buna!