Carne de porc cu prune uscate si sos de rosii

Printeaza

Carne de porc cu prune uscate si sos de rosii

Ingrediente:Carne de porc cu prune uscate si sos de rosii

  • 1 kg prune
  • 500 g carne de porc
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă făină
  • 1 ceapă
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri sos de roşii
  • 1 pahar vin

 

Mod de preparare:

Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată într-o cratiţă cu ulei încins.

Adaugi apa caldă şi laşi carnea să fiarbă. în acest timp pregăteşti un sos de zahăr ars: topeşti zahărul, stingi cu 1/2 cană apă, adaugi şi făina şi dai sosul în câteva clo­cote.

Adaugi peste carne prunele scurse, sosul de roşii, vinul, 2 linguri din sosul de zahăr ars şi sare după gust.

Laşi mâncarea pe foc până scade sosul. E bună caldă, cu piure de cartofi sau cartofi natur.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.