Carne de porc cu prune uscate si sos de rosii
PrinteazaCarne de porc cu prune uscate si sos de rosii
- 1 kg prune
- 500 g carne de porc
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriţă făină
- 1 ceapă
- 50 ml ulei
- 2 linguri sos de roşii
- 1 pahar vin
Mod de preparare:
Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată într-o cratiţă cu ulei încins.
Adaugi apa caldă şi laşi carnea să fiarbă. în acest timp pregăteşti un sos de zahăr ars: topeşti zahărul, stingi cu 1/2 cană apă, adaugi şi făina şi dai sosul în câteva clocote.
Adaugi peste carne prunele scurse, sosul de roşii, vinul, 2 linguri din sosul de zahăr ars şi sare după gust.
Laşi mâncarea pe foc până scade sosul. E bună caldă, cu piure de cartofi sau cartofi natur.
Poftă bună!