Friptură inăbuşită cu usturoi

Printeaza

Friptură inăbuşită cu usturoi

Ingrediente:Friptură inăbuşită cu usturoi

  • 1,5 kg carne,pulpă
  • 150 g slănină
  • 1căpăţînă usturoi
  • 2 linguri untură
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se împă­nează cu bucăţi de slăninăşi usturoi.

Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se acoperăşi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, pînă scade zeama şi carnea este fragedă.

Dacă este nevoie, se mai adaugă în timpul fierberii cîte puţină apă caldă.

Se taie felii de grosimea unui deget, se aşază pe farfuria de servit şi se serveşte cu pire de cartofi, cu sote de legume, cu salată sau murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.