Friptură inăbuşită cu usturoi
PrinteazaFriptură inăbuşită cu usturoi
- 1,5 kg carne,pulpă
- 150 g slănină
- 1căpăţînă usturoi
- 2 linguri untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se împănează cu bucăţi de slăninăşi usturoi.
Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se acoperăşi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, pînă scade zeama şi carnea este fragedă.
Dacă este nevoie, se mai adaugă în timpul fierberii cîte puţină apă caldă.
Se taie felii de grosimea unui deget, se aşază pe farfuria de servit şi se serveşte cu pire de cartofi, cu sote de legume, cu salată sau murături.
Pofta buna!