Punguţe de clătite
PrinteazaPunguţe de clătite
- câte 2 clătite de persoană
- peşte (crud sau afumat, sau carne afumată)
- 1 ceapă
- caşcaval
- verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faci întâi clătitele după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în ulei. După ce s-a aurit, adaugi peşte sau carne (tăiate cubuleţe) şi laşi să se călească împreună.
Potriveşti de sare şi piper şi la sfârşit adaugi verdeaţă mărunt tocată, lei circa o linguriţă din această compoziţie şi o pui în mijlocul clătitei. Ridici marginile clătitei şi le legi cu un fir de mărar, pătrunjel sau ceapă verde când e sezon.
Aşezi clătitele într-un vas care merge la cuptor, presari caşcaval fin razuit si le dai la cuptor pentru 5 minute cat se gratinează caşcavalul. Sunt foarte bune calde şi dacă ai şi cu smântână alături.
Poftă bună!