Punguţe de clătite

Printeaza

Punguţe de clătite

Ingrediente:Punguţe de clătite

  • câte 2 clătite de persoană
  • peşte (crud sau afumat, sau carne afumată)
  • 1 ceapă
  • caşcaval
  • verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Faci întâi clătitele după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească în ulei. După ce s-a aurit, adaugi peşte sau carne (tăiate cubuleţe) şi laşi să se călească împre­ună.

Potriveşti de sare şi piper şi la sfârşit adaugi verdeaţă mărunt tocată, lei circa o linguriţă din această com­poziţie şi o pui în mijlocul clătitei. Ridici marginile clătitei şi le legi cu un fir de mărar, pătrunjel sau ceapă verde când e sezon.

Aşezi clătitele într-un vas care merge la cuptor, presari caşcaval fin razuit si le dai la cuptor pentru 5 minute cat se gratinează caşcavalul. Sunt foarte bune calde şi dacă ai şi cu smântână alături.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.