Cosulete cu branza de burduf
PrinteazaCosulete cu branza de burduf din: foi de placinta, branza de burduf, oua, ciuperci, ceapa, smantana, margarina, ulei, sare, piper.
- 1 pachet (400 g) foi de placinta
- 500 g branza de burduf
- 2 oua
- 400 g ciuperci
- 1 ceapa
- 4 linguri de smantana
- 150 g margarina
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Lasă foile să se decongeleze la temperatura camerei, între timp, curăţă şi spală ceapa şi ciupercile.
Taie-le mărunt şi că- leşte-le timp de 2-3 minute în uleiul încins, iar la final sărează-le după gust.
Mixează brânza împreună cu ouă-le şi smântână până ce obţii o cremă omogenă.
După ce s-au răcit ciupercile şi ceapa, încorporează-le în amestecul cu brânză în care adaugă piper după gust.
Topeşte margarina într-un vas termorezistent, lăsând-o un timp în cuptorul cald, cu focul stins, întinde foile şi taie pătrate cu latura de 10-15 cm.
Unge-le cu margarină topită, suprapune câte 3-4 pătrate, astfel încât colţurile să se intercaleze, şi aşază-le în formele de minitartă, unse tot cu margarină.
Repartizează în mod egal crema de brânză în forme, introdu-le în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, şi coace-le timp de 20 de minute.
Coşuleţele se pot servi calde sau reci, alături de roşii cherry, ridichi, ceapă sau usturoi verde.
Cosulete cu branza de burduf
Pofta buna!