Friptura de porc cu sos dulce acrisor
PrinteazaFriptura de porc cu sos dulce acrisor din: pulpa de porc, mustar, zeama de lamaie, ulei, vin, cimbru, sare, piper, suc de rosii, sparanghel, caise deshidratate, merisoare, stafide, rosii in ulei, pasta de curry, vin rosu.
- 1 kg pulpa de porc
- 1 lingura mustar
- zeama de la 1 lamaie
- 2-3 linguri ulei
- 1 cana vin
- 1 lingura cimbru
- sare
- piper
- 1-2 linguri suc de rosii
- 500 g sparanghel pentru garnitura
pentru sos:
- 10 caise deshidratate
- 1 lingura merisoare
- 1 lingura stafide aurii
- cateva rosii conservate in ulei
- 1 cana vin rosu
- 1/2 lingurita pasta de curry cu chilli
Mod de preparare:
Speli carnea, o laşi să se scurgă şi o aşezi într-o cratiţă adâncă.
O ungi cu un amestec de muştar, zeamă de lămâie, sare şi piper şi o înăbuşi în uleiul încins, întorcând-o pe toate părţile.
Stingi cu apă fierbinte şi adaugi în vas vinul, cimbrul şi sucul de roşii.
Laşi să fiarbă până când carnea se pătrunde bine. O tai în felii de 1 1/2 – 2 cm, după ce s-a mai răcit.
Pentru sos, înmoi fructele uscate în vin, iar după 30 de minute, le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu restul ingredientelor, până obţii o pastă fină.
Cureţi sparanghelul şi îl opăreşti pentru câteva minute. Serveşti friptura alături de sparanghel şi sos.
Friptura de porc cu sos dulce acrisor
Pofta buna!