Friptura de porc cu sos dulce acrisor

Printeaza

Friptura de porc cu sos dulce acrisor din: pulpa de porc, mustar, zeama de lamaie, ulei, vin, cimbru, sare, piper, suc de rosii, sparanghel, caise deshidratate, merisoare, stafide, rosii in ulei, pasta de curry, vin rosu.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_sos_dulce_acrisor

  • 1 kg pulpa de porc
  • 1 lingura mustar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cana vin
  • 1 lingura cimbru
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri suc de rosii
  • 500 g sparanghel pentru garnitura

pentru sos:

  • 10 caise deshidratate
  • 1 lingura merisoare
  • 1 lingura stafide aurii
  • cateva rosii conservate in ulei
  • 1 cana vin rosu
  • 1/2 lingurita pasta de curry cu chilli

 

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o laşi să se scurgă şi o aşezi într-o cratiţă adâncă.

O ungi cu un amestec de muştar, zeamă de lămâie, sare şi piper şi o înăbuşi în uleiul încins, întorcând-o pe toate părţile.

Stingi cu apă fierbinte şi adaugi în vas vinul, cimbrul şi sucul de roşii.

Laşi să fiarbă până când carnea se pătrunde bine. O tai în felii de 1 1/2 – 2 cm, după ce s-a mai răcit.

Pentru sos, înmoi fructele uscate în vin, iar după 30 de minute, le scurgi şi le mixezi în blender împreună cu restul ingredientelor, până obţii o pastă fină.

Cureţi sparanghelul şi îl opăreşti pentru câteva minute. Serveşti friptura alături de sparanghel şi sos.

Friptura de porc cu sos dulce acrisor

Friptura_de_porc_cu_sos_dulce_acrisor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.