Ficat de porc cu sos de unt şi lămaie

Printeaza

Ficat de porc cu sos de unt şi lămaie

Ingrediente:Ficat de porc cu sos de unt si lamâie

  • 750 g ficat de porc
  • 100 ml ulei
  • 2-3 linguri de făină
  • o tigaie

pentru sos:

  • 1/2 pachet de unt
  • 50 ml zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel şi una de mărar
  • 2 crăticioare care să intre una în cealaltă

pentru garnitură:

  • 4-5 cartofi
  • verdeaţă
  • o oală

 

Mod de preparare:

Tai ficatul felii pe care le treci prin făină şi le pui să se prăjească în ulei. Imediat cum e prăjit, îl scoţi şi-l presari cu sare.

Mod preparare sos:

Topeşti untul la bain-marie şi cu ajutorul telului îl amesteci cu sare, piper, şi zeama de lămâie (strecurată) şi verdeaţa tocată.

Mod preparare garnitură:

Cureţi şi tai cartofii cubuleţe pe care le  pui să fiarbă în apă rece cu sare. Pe farfurie aduci ficatul prăjit alături de cartofii natur şi totul udat cu sos. Dacă îţi rămâne verdeaţă to­cată o poţi presăra peste cartofi.

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie

Ficat de porc cu sos de unt si lamâie

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.