Ficat de porc cu sos de unt şi lămaie
PrinteazaFicat de porc cu sos de unt şi lămaie
- 750 g ficat de porc
- 100 ml ulei
- 2-3 linguri de făină
- o tigaie
pentru sos:
- 1/2 pachet de unt
- 50 ml zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel şi una de mărar
- 2 crăticioare care să intre una în cealaltă
pentru garnitură:
- 4-5 cartofi
- verdeaţă
- o oală
Mod de preparare:
Tai ficatul felii pe care le treci prin făină şi le pui să se prăjească în ulei. Imediat cum e prăjit, îl scoţi şi-l presari cu sare.
Mod preparare sos:
Topeşti untul la bain-marie şi cu ajutorul telului îl amesteci cu sare, piper, şi zeama de lămâie (strecurată) şi verdeaţa tocată.
Mod preparare garnitură:
Cureţi şi tai cartofii cubuleţe pe care le pui să fiarbă în apă rece cu sare. Pe farfurie aduci ficatul prăjit alături de cartofii natur şi totul udat cu sos. Dacă îţi rămâne verdeaţă tocată o poţi presăra peste cartofi.
Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie
Poftă bună!