Pizza cu rucola si prosciutto

Printeaza

Pizza cu rucola si prosciutto din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, apa, oregano, mozzarella, frunze de busuioc, ketchup, prosciutto, parmezan, rucola.

 

Ingrediente:

  • 1/2 kg faina
  • 1 cub (40 g) drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 330 ml apa
  • 1/2 lingurita oregano

pentru umplutura:

  • 220 g mozzarella
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 100 g ketchup de casa
  • 10 felii de prosciutto crudo
  • 100 g parmezan
  • 100 g rucola

 

Mod de preparare:

Cerni faina intr-un vas, iar in mijloc faci o adancitura in care dizolvi drojdia si zaharul in 100 ml apa calduta.

Lasi maiaua sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Dupa 20 de minute, adaugi sarea, oregano si uleiul de masline.

Treptat, adaugi apa cal-duta pana obtii un aluat potrivit de moale, pe care il lasi sa creasca la cald, timp de 40-50 de minute.

Imparti aluatul de pizza in trei parti egale. Intinzi fiecare bucata direct in tavi cu diametrul de 20-25 cm, tapetate cu hartie de copt.

Ungi bucatile cu ketchup si presari bucati de moz-zarella si busuioc. Coci pizza la foe mediu, pentru 15-20 de minute.

Dupa ce este gata, o scoti din cuptor si presari par-mezan, iar deasupra felii de prosciutto si frunze de rucola.

 

Pizza cu rucola si prosciutto

Pizza_cu_rucola_si_prosciutto

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.