Pizza cu rucola si prosciutto
PrinteazaPizza cu rucola si prosciutto din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei de masline, apa, oregano, mozzarella, frunze de busuioc, ketchup, prosciutto, parmezan, rucola.
Ingrediente:
- 1/2 kg faina
- 1 cub (40 g) drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1/2 lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- 330 ml apa
- 1/2 lingurita oregano
pentru umplutura:
- 220 g mozzarella
- cateva frunze de busuioc proaspat
- 100 g ketchup de casa
- 10 felii de prosciutto crudo
- 100 g parmezan
- 100 g rucola
Mod de preparare:
Cerni faina intr-un vas, iar in mijloc faci o adancitura in care dizolvi drojdia si zaharul in 100 ml apa calduta.
Lasi maiaua sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Dupa 20 de minute, adaugi sarea, oregano si uleiul de masline.
Treptat, adaugi apa cal-duta pana obtii un aluat potrivit de moale, pe care il lasi sa creasca la cald, timp de 40-50 de minute.
Imparti aluatul de pizza in trei parti egale. Intinzi fiecare bucata direct in tavi cu diametrul de 20-25 cm, tapetate cu hartie de copt.
Ungi bucatile cu ketchup si presari bucati de moz-zarella si busuioc. Coci pizza la foe mediu, pentru 15-20 de minute.
Dupa ce este gata, o scoti din cuptor si presari par-mezan, iar deasupra felii de prosciutto si frunze de rucola.
Pizza cu rucola si prosciutto
Pofta buna!