Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]
Jeleu din smantană
PrinteazaJeleu din smantană din: smantana, foi de gelatina, gelatina rosie, apa, baton de vanilie, zahar, frisca.
Ingrediente:
- 1 kg smîntînă
- 7 foi gelatină albă
- 1 foaie gelatină roşie
- 1/2 pahar apă
- 3/4 baton vanilie
- 350 g zahăr
- 250 g frişcă bătută
Mod de preparare:
Jeleu din smantană: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să se dizolve, apoi se strecoară.
Separat se bate smîntîna cu zahărul pînă se fac ca o spumă, se adaugă gelatina dizolvatăşi 250 g frişcă.
Se pune în formă şi se dă la rece.
Pofta buna!
Jeleu de mere cu menta si lamaie
Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]
Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]
Nu am mai auzit pana acum de un astfel de jeleu, ce inseamna reteta asta, jeleu din smantana