Jeleu din smantană

Printeaza

Jeleu din smantană din: smantana, foi de gelatina, gelatina rosie, apa, baton de vanilie, zahar, frisca.

Ingrediente:

  • 1 kg smîntînă
  • 7 foi gelatină albă
  • 1 foaie gelatină roşie
  • 1/2 pahar apă
  • 3/4 baton vanilie
  • 350 g zahăr
  • 250 g frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Jeleu din smantană: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să se dizolve, apoi se strecoară.

Separat se bate smîntîna cu zahărul pînă se fac ca o spumă, se adaugă gelatina dizolvatăşi 250 g frişcă.

Se pune în formă şi se dă la rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Mere coapte umplute cu jeleu

Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]

Jeleu de mere cu menta si lamaie

Jeleu de mere cu menta si lamaie din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru. Ingrediente: 300 g mere acrişoare 1000 g zahăr gelifiant 1:1 500 ml apă 3 linguriţe de mentă proaspătă sucul de la 1 lămâie 250 ml cidru   Mod de preparare: Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă […]

Jeleu de menta cu lime

Jeleu de menta cu lime din: menta, lime, zahar. Ingrediente: 5 foi gelatină 200 g zahăr 1 mână frunze proaspete de mentă sucul de la 3 lămâi verzi     Mod de preparare: Se amestecă într-un vas 200 ml apă împreună cu zahărul. Se lasă la foc mic, până când se topeşte bine zahărul. Se […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Nu am mai auzit pana acum de un astfel de jeleu, ce inseamna reteta asta, jeleu din smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.