Legume cu carnaţi
PrinteazaLegume cu carnaţi
Ingrediente:
- două pachete legume chinezeşti pentru wok
- doi ardei capia
- un ardei iute
- un fir de praz
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 4 roşii
- o lingură de pastă de tomate
- o lingură de pastă de ardei dulce
- 4 cârnaţi
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
Preparare:
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc timp de cinci minute.
Se adaugă roşiile, pasta de tomate şi pasta de ardei dulce dizolvate într-o cană de apă, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă până scade sosul la jumătate, se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjel tocat.
Legumele pentru wok se decongelează, se amestecă bine cu prazul tăiat rondele subţiri, ardeii capia şi cel iute tăiaţi fâşii şi se prăjesc într-o cratiţă cu trei linguri de ulei.
Se scot cu o spumieră, se pun în farfurii şi deasupra se aşază carnaţii prăjiţi separat. Se servesc imediat alături de sosul de roşii, presărate cu pătrunjel tocat.
Legume cu cârnaţi
Pofta buna!