Legume cu carnaţi

Printeaza

Legume cu carnaţi

Legume cu carnaţi

Ingrediente:

  • două pachete legume chinezeşti pentru wok
  • doi ardei capia
  • un ardei iute
  • un fir de praz
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 4 roşii
  • o lingură de pastă de tomate
  • o lingură de pastă de ardei dulce
  • 4 cârnaţi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pătrunjel

Preparare:

Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc timp de cinci minute.

Se adaugă roşiile, pasta de tomate şi pasta de ardei dulce dizolvate într-o cană de apă, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă până scade sosul la jumătate, se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjel tocat.

Legumele pentru wok se decon­gelează, se amestecă bine cu prazul tăiat rondele subţiri, ardeii capia şi cel iute tăiaţi fâşii şi se prăjesc într-o cratiţă cu trei linguri de ulei.

Se scot cu o spumieră, se pun în farfurii şi deasupra se aşază carnaţii prăjiţi separat. Se servesc imediat alături de sosul de roşii, presărate cu pătrunjel tocat.

Legume cu cârnaţi

Legume cu cârnaţi.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.