Prăjituri cu frişca şi prune
PrinteazaPrăjituri cu frişca şi prune
Ingrediente:
- 300 ml apă
- 120 g unt
- 170 g făină
- 4 ouă
- 400 ml lapte
- un plic budincă de ciocolată din comerţ
- 300 ml frişca
- 300 g prune
- esenţă de migdale
- cafea solubilă
- sare
- ghimbir ras
- pudră de scorţişoară
Preparare:
Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic, se amestecă bine cu o linguriţă de esenţă de migdale şi o linguriţă de cafea solubilă, apoi se lasă să se răcească.
Intr-o oală se pun la fiert apa, untul şi un praf de sare. Când untul s-a topit se adaugă toată făina, amestecând cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se ia oala de pe foc, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.
Se introduce aluatul într-un pis-toi pentru biscuiţi, se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc 35-40 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie şi nu mai cresc.
Se lasă la răcit, se taie în jumătăţi, se umplu cu budincă şi se decorează cu frişca amestecată cu prunele tăiate cubuleţe. In budincă se mai poate adăuga ghimbir ras sau pudră de scorţişoară.
Prăjituri cu frişca şi prune
Pofta buna!