Prăjituri cu frişca şi prune

Printeaza

Prăjituri cu frişca şi prune

Prăjituri cu frişca şi prune

Ingrediente:

  • 300 ml apă
  • 120 g unt
  • 170 g făină
  • 4 ouă
  • 400 ml lapte
  • un plic budincă de cio­colată din comerţ
  • 300 ml frişca
  • 300 g prune
  • esenţă de migdale
  • cafea solu­bilă
  • sare
  • ghimbir ras
  • pudră de scorţişoară

Preparare:

Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic, se amestecă bine cu o linguriţă de esenţă de migdale şi o linguriţă de cafea solu­bilă, apoi se lasă să se răcească.

Intr-o oală se pun la fiert apa, untul şi un praf de sare. Când untul s-a topit se adaugă toată făina, amestecând cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se ia oala de pe foc, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.

Se introduce aluatul într-un pis-toi pentru biscuiţi, se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc 35-40 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie şi nu mai cresc.

Se lasă la răcit, se taie în ju­mătăţi, se umplu cu budincă şi se decorează cu frişca ameste­cată cu prunele tăiate cubuleţe. In budincă se mai poate adăuga ghimbir ras sau pudră de scorţişoară.

Prăjituri cu frişca şi prune

Prăjituri cu frişca şi prune.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.