Tocănită de viţel cu ţelină
PrinteazaTocănită de viţel cu ţelină
- 1/2 kg carne de viţel
- 1 ceapa
- 1 ţelină mare
- 300 g smântână
- 2-3 foi de dafin
- 3 linguri făină
- ulei
- sare
- condiment tip Delikat
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de apă fierbinte şi laşi să fiarbă înăbuşit. Cureţi apoi ţelina, o tai cubuleţe, o pui peste carnea pe jumătate fiartă, adaugi şi foile de dafin şi laşi mâncarea să fiarbă.
Dacă mai e nevoie, adaugi încă o cană de apă fierbinte. Când mâncarea e gata, potriveşti gustul de condiment şi sare, pui smântână amestecată în prealabil cu făina şi mai dai tocăniţa în 2-3 clocote.
Tocănită de viţel cu ţelină
Poftă bună!