Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci

Printeaza

Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci

Ingrediente aluat: Placinta cu ficatei si ciuperci

  • 300 g făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • drojdie cât o nucă
  • sare
  • zahăr

Ingrediente umplutură:

  • 500 g ficăţei de pasăre
  • 2-3 cepe
  • 200 g ghebe (din conservă)
  • 3 ouă
  • 300 g smântână
  • 1 legătură mărar
  • piper
  • ulei

Mod preparare aluat:

Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de făină şi un sfert de linguriţă de zahăr şi laşi maiaua să crească 10 minute. O tomi apoi peste făină şi presari un praf de sare, apoi frămânţi aluatul adăugând treptat uleiul.

Il laşi să crească 20 de minute şi în acest timp pregăteşti umplutura: cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei. Speli apoi ficăţeii şi ghebele, le tai bucăţele, le amesteci cu ceapa călită şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Separat, baţi ouăle cu smântână şi mărarul tocat. După ce a crescut aluatul, îl împărţi în două bucăţi din care întinzi două foi. Aşezi o foaie într-o tavă de aragaz unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi toată umplutura, tomi compoziţia de smântână şi pui şi  a doua foaie.

Inţepi plăcinta din loc în loc cu furculiţa si o dai la cuptor pentru 30 de minute.

Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci

Placinta cu ficatei si ciuperci

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • placinta cu ficatei
  • placinta cu ficatei si ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.