Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci
PrinteazaPlăcintă cu ficăţei şi ciuperci
- 300 g făină
- 100 ml ulei
- 100 ml apă
- drojdie cât o nucă
- sare
- zahăr
Ingrediente umplutură:
- 500 g ficăţei de pasăre
- 2-3 cepe
- 200 g ghebe (din conservă)
- 3 ouă
- 300 g smântână
- 1 legătură mărar
- piper
- ulei
Mod preparare aluat:
Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de făină şi un sfert de linguriţă de zahăr şi laşi maiaua să crească 10 minute. O tomi apoi peste făină şi presari un praf de sare, apoi frămânţi aluatul adăugând treptat uleiul.
Il laşi să crească 20 de minute şi în acest timp pregăteşti umplutura: cureţi ceapa, o toci şi o căleşti în ulei. Speli apoi ficăţeii şi ghebele, le tai bucăţele, le amesteci cu ceapa călită şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Separat, baţi ouăle cu smântână şi mărarul tocat. După ce a crescut aluatul, îl împărţi în două bucăţi din care întinzi două foi. Aşezi o foaie într-o tavă de aragaz unsă cu margarină şi tapetată cu făină, întinzi toată umplutura, tomi compoziţia de smântână şi pui şi a doua foaie.
Inţepi plăcinta din loc în loc cu furculiţa si o dai la cuptor pentru 30 de minute.
Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu ficatei
- placinta cu ficatei si ciuperci