Ciorbă de carnati afumaţi si varză acră
PrinteazaCiorbă de carnati afumaţi si varză acră din: carnati afumati, ceapa, varza acra, faina, ulei, bulion, smantana, zeama de varza.
- 500 g câmaţi afumaţi
- 1 ceapă
- 1 varză mică acră
- 1 lingură făină
- 2 linguri ulei
- 1 lingură bulion
- 250 g smântână
- 1 cană zeamă de varză
Mod de preparare:
Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai mărunt. Tai carnaţii bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti făina în ulei, stingi cu bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă caldă şi laşi rântaşul pe foc cât să se îngroaşe.
Il adaugi apoi în ciorbă împreună cu varza, zeama de varză şi ceapa tocată şi laşi să fiarbă pe foc mic. După ce sunt toate fierte, dai ciorba deoparte, o laşi puţin să se răcească şi o dregi cu smântână.
Poftă bună!