Reteta zilei: Paste cu creveti si aroma de menta

Printeaza

Paste cu creveti si aroma de menta din: creveti, ulei de masline, unt, ceapa rosie, ardei gras, varza, usturoi, mazare, fulgi de ardei, lamai, patrunjel, menta, parmezan, paste, lamaie.

Ingrediente:

  • 1/2 kilogram de creveti, decorticati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 linguri unt
  • 1/2 ceapa rosie, felii subtiri
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte, felii subtiri
  • 4 cesti de varza, tocata
  • 3 catei de usturoi, felii subtiri
  • 3/4 cana de mazare congelata
  • 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
  • 2 lamai
  • 1/2 cana patrunjel tocat
  • 1/4 ceasca menta proaspata
  • 1/4 ceasca parmezan proaspat ras
  • 250gr paste
  • felii de lamaie, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se incalzesc uleiul si untul intr-o tigaie. Adaugati ceapa si ardeiul rosu.

Caliti timp de 3 minute. Se adauga varza, usturoiul, mazarea, fulgii de ardei si suc de lamaie.

Gatiti cateva minute.

Adaugati crevetii in mijlocul tigaii.

Se condimenteaza cu sare si gatiti aproximativ doua minute pe ambele parti.

Opriti focul, adaugati parmezan, patrunjelul si menta.

Asezonati cu sare și piper. In acelasi timp, gatiti pastele al dente.

Scurgeti si adaugati pastele peste legume.

adauga lichid de paste, suc de lamaie si amestecati totul impreuna.

Serviti cu parmezan ras si felii de lamaie.

 

Paste cu creveti si aroma de menta

Paste_cu_creveti_si_aroma_de_menta_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.