Reteta zilei: Paste cu creveti si aroma de menta
PrinteazaPaste cu creveti si aroma de menta din: creveti, ulei de masline, unt, ceapa rosie, ardei gras, varza, usturoi, mazare, fulgi de ardei, lamai, patrunjel, menta, parmezan, paste, lamaie.
Ingrediente:
- 1/2 kilogram de creveti, decorticati
- 1 lingura ulei de masline
- 3 linguri unt
- 1/2 ceapa rosie, felii subtiri
- 1 ardei gras rosu, fara seminte, felii subtiri
- 4 cesti de varza, tocata
- 3 catei de usturoi, felii subtiri
- 3/4 cana de mazare congelata
- 1 varf de cutit fulgi de ardei rosu
- 2 lamai
- 1/2 cana patrunjel tocat
- 1/4 ceasca menta proaspata
- 1/4 ceasca parmezan proaspat ras
- 250gr paste
- felii de lamaie, pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzesc uleiul si untul intr-o tigaie. Adaugati ceapa si ardeiul rosu.
Caliti timp de 3 minute. Se adauga varza, usturoiul, mazarea, fulgii de ardei si suc de lamaie.
Gatiti cateva minute.
Adaugati crevetii in mijlocul tigaii.
Se condimenteaza cu sare si gatiti aproximativ doua minute pe ambele parti.
Opriti focul, adaugati parmezan, patrunjelul si menta.
Asezonati cu sare și piper. In acelasi timp, gatiti pastele al dente.
Scurgeti si adaugati pastele peste legume.
Se adauga lichid de paste, suc de lamaie si amestecati totul impreuna.
Serviti cu parmezan ras si felii de lamaie.
Paste cu creveti si aroma de menta
Pofta buna!
Imi place