Paine de cartofi

Printeaza

Paine de cartofi

Ingrediente:Paine de cartofi

  • 1 kg făină
  • 2 kg cartoli
  • 1/2 linguriţă sare
  • 50 g drojdie

 

Mod de preparare:

Curăţăm cartofii şi îi fierbem într-o oală pînă se moaie. Ii scoatem, îi sfărîmăm, iar cînd se răcoresc puţin, cît să-i suporte degetul, îi trecem prin sită sau prin maşina de tocat, într-o albie (cova­tă), adăugăm drojdia desfăcută în puţină apă, amestecăm cu jumătate din făină fără să punem apă, nici chiar pentru muiatul mîinilor.

Amestecăm bine com­poziţia, acoperim albia şi o punem la un loc cald pentru o noapte întreagă şi chiar mai mult. A doua zi turnăm făină cît cuprinde, fără să ne udăm mîinile.

Frămîntăm puternic şi repede. Presărăm sare şi chimen. Cînd aluatul începe să se întindă şi să se ia de pe mîini, îl aco­perim şi îl lăsăm 3-4 ore ca să crească (dar nu prea mult).

Facem pîinile, le lă­săm pe masă să crească, le dăm la cuptor fără să le ungem cu apă.

Mai departe procedăm ca şi cu pîinea obişnuită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.