Reteta zilei: Pui cu sos pe pat de orez

Printeaza

Pui cu sos pe pat de orez din: pulpe depui, turmeric, chimen, coriandru, cuisoare, boia de ardei, suc de lamaie, iaurt, sare, piper, ulei de masline, ceapa, otet de vin rosu, usturoi, marar.

 

Ingrediente pui:

  • 4 pulpe de pui
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 1/2 lingurita de chimen
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 1/4 lingurita de cuisoare
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 4 catei usturoi, tocat
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1/2 cana iaurt
  • sare și piper
  • ulei de masline
  • 1 ceapa

sos:

  • 1 cana iaurt
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de otet de vin rosu
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingurita marar
  • 2 linguri patrunjel tocat

orez:

  • 1 ceasca de orez
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita de chimen

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de pui cuburi. Se amesteca 1/2 din usturoi, iaurt, suc de lamaie, amestecul de ceapa cu carnea de pui.

Marinati timp de 3-4 ore. Incalziti tigaia. Gatiti carnea de pui pe toate partile.

Scoateti din tiagie si amestecati cu restul de marinata pe care ati pregatit-o in acelasi fel. Dati la rece.

Pregatiti sosul prin amestecarea tuturor ingredientelor.

Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Scoateti carnea de pui din frigider si puneti din nou in tigaie.

Fierbeti orezul cu turmeric si chimen. Serviti puiul pe pat de orez, stropit cu sos.

 

Pui cu sos pe pat de orez

 

Pui_cu_sos_pe_pat_de_orez_05

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.