Reteta zilei: Pui cu sos pe pat de orez
PrinteazaPui cu sos pe pat de orez din: pulpe depui, turmeric, chimen, coriandru, cuisoare, boia de ardei, suc de lamaie, iaurt, sare, piper, ulei de masline, ceapa, otet de vin rosu, usturoi, marar.
Ingrediente pui:
- 4 pulpe de pui
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 1/2 lingurita de chimen
- 1/2 lingurita de coriandru
- 1/4 lingurita de cuisoare
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 4 catei usturoi, tocat
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 cana iaurt
- sare și piper
- ulei de masline
- 1 ceapa
sos:
- 1 cana iaurt
- 1 lingura maioneza
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de otet de vin rosu
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita marar
- 2 linguri patrunjel tocat
orez:
- 1 ceasca de orez
- 1/2 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita de chimen
Mod de preparare:
Se taie carnea de pui cuburi. Se amesteca 1/2 din usturoi, iaurt, suc de lamaie, amestecul de ceapa cu carnea de pui.
Marinati timp de 3-4 ore. Incalziti tigaia. Gatiti carnea de pui pe toate partile.
Scoateti din tiagie si amestecati cu restul de marinata pe care ati pregatit-o in acelasi fel. Dati la rece.
Pregatiti sosul prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Scoateti carnea de pui din frigider si puneti din nou in tigaie.
Fierbeti orezul cu turmeric si chimen. Serviti puiul pe pat de orez, stropit cu sos.
Pui cu sos pe pat de orez
Pofta buna!