Reteta zilei: Salata de couscous cu peste
PrinteazaSalata de couscous cu peste din: fileuri de peste, ulei de masline, sare, piper, coriandru, usturoi, capere, suc de lamaie, otet balsamic, sare, piper.
peste:
- 2 fileuri peste, dupa preferinta
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita coriandru
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 1/2 linguri capere
- 2 linguri suc de lamaie
salata de cuscus:
- 1 cana de cuscus
- 1 ceasca de rosii cherry, injumatatite
- 1/2 cana masline, injumatatite
- 1 cutie fasole
- 1/4 ceasca ceapa rosie, cuburi
- 2 linguri marar proaspat, tocat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 1/2 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingura otet balsamic
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Amestecati impreuna pestele cu cu ulei de masline, sare, piper, coriandru, usturoi, capere si suc de lamaie.
Lasati la marinat pentru aproximativ zece minute. Intre timp, gatiti couscous-ul și se taie legumele pentru salata.
Scurgeti si clatiti couscous-ul in apa rece.
Se amesteca ingredientele intr-un bol mare impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie, otet balsamic, sare si piper si se pastreaza deoparte.
Se incalzeste o tigaie la foc mare. Frigeti pestele pe ambele parti, timp de aproximativ 5 minute.
Turnati sosul cand intoarceti pestele. Serviti salata cu pestele cald.
Salata de couscous cu peste
Pofta buna!