Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin
PrinteazaMancare de fasole păstăi cu boia si dafin
Ingrediente:
- 1 kg fasole păstăi
- 2-3 cepe
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
- 2 roşii
- 1-2 ardei
- frunze de ţelină
- 1 legătură mărar
- boia (dulce sau iute, după gust)
- 1 foaie de dafin
- ulei
- 100 g smântână
- făină
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă boia şi 1 pahar cu apă. Adaugi apoi fasolea curăţată şi tăiată bucăţi şi torni apă cât să acopere păstăile. Pui frunzele de ţelină şi mărarul tocate, 1 frunză de dafin şi usturoiul pisat, iar ardeii şi roşiile tăiate mărunt.
Laşi mâncarea să fiarbă pe foc mic. Când fasolea este fiartă, adaugi 2 linguri de făină desfăcute într-o ceaşcă de apă şi mai fierbi totul 10 minute. După ce o iei de pe foc, torni smântână.
Poftă bună!