Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Printeaza

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin

Ingrediente:

  • 1 kg fasole păstăi
  • 2-3 cepe
  • 4-5 căţei de usturoi
  • sare
  • 2 roşii
  • 1-2 ardei
  • frunze de ţelină
  • 1 legătură mărar
  • boia (dulce sau iute, după gust)
  • 1 foaie de dafin
  • ulei
  • 100 g smântână
  • făină

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă boia şi 1 pahar cu apă. Adaugi apoi fasolea curăţată şi tăiată bucăţi şi torni apă cât să acopere păstăile. Pui frunzele de ţe­lină şi mărarul tocate, 1 frunză de dafin şi us­turoiul pisat, iar ardeii şi roşiile tăiate mărunt.

Laşi mâncarea să fiarbă pe foc mic. Când fa­solea este fiar­tă, adaugi 2 lin­guri de făină desfăcute într-o ceaşcă de apă şi mai fierbi totul 10 minute. După ce o iei de pe foc, torni smântână.

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.