Frigarui cu carnati, cartofi si ardei kapia
PrinteazaFrigarui cu carnati, cartofi si ardei kapia din: cartofi, ardei kapia, carnati picanti, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.
- 750g de cartofi
- 2 ardei kapia
- 12 carnati picanti
- 1 legatura de rozmarin
- putin ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare:
Inmoaie 8 frigari de lemn in apa timp de circa 20 de minute, pentru a nu se arde pe gratar. Da in clocot o oala cu apa, pune in ea cartofii si fierbe-i 5-7 minute, pana se fragezesc. Scurge-i si lasa-i deoparte sa se raceasca. Taie ardeii pe jumatate, arunca semintele si membrana alba, apoi taie fiecare jumatate in 2-3 bucati lungi.
Foloseste cate doua frigari deodata, astfel incat fiecare dintre ele sa strapunga un capat al carnatilor. Adauga o bucata de ardei, similara ca dimensiune cu carnatul, apoi cate doi cartofi pe fiecare frigare.
Procedeaza la fel cu un alt carnat, o bucata de ardei si cartofi, finalizand cu al treilea carnat. Repeta pasii pentru celelalte frigari, cu restul de carnati si legume. Tine frigaruile la frigider pana cand urmeaza sa le gatesti.
Folosind rozmarinul ca pe o pensula, cufunda-l in ulei de masline, apoi unge frigaruile cu un strat de ulei si asezoneaza-le bine cu piper, apoi sare. Tine-le pe gratar 20-30 de minute, intorcandu-le pe partea cealalta, pana cand carnatii se patrund. Chiar inainte de a fi gata, arunca si rozmarinul pe gratar.
Transfera frigaruile pe un platou. Pentru a le servi, taie prin carnati si ardei, pentru a obtine frigarui individuale.
Frigarui cu carnati, cartofi si ardei kapia
Pofta buna!