Frigarui cu carnati, cartofi si ardei kapia

Printeaza

Frigarui cu carnati, cartofi si ardei kapia din: cartofi, ardei kapia, carnati picanti, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente: Frigarui_cu_carnat_ cartofi_si_ardei_kapia

  • 750g de cartofi
  • 2 ardei kapia
  • 12 carnati picanti
  • 1 legatura de rozmarin
  • putin ulei de masline
  • sare, piper

 

 

 

Mod de preparare:

Inmoaie 8 frigari de lemn in apa timp de circa 20 de minute, pentru a nu se arde pe gratar. Da in clocot o oala cu apa, pune in ea cartofii si fierbe-i 5-7 minute, pana se fragezesc. Scurge-i si lasa-i deoparte sa se raceasca. Taie ardeii pe jumatate, arunca semintele si membrana alba, apoi taie fiecare jumatate in 2-3 bucati lungi.

Foloseste cate doua frigari deodata, astfel incat fiecare dintre ele sa strapunga un capat al carnatilor. Adauga o bucata de ardei, similara ca dimensiune cu carnatul, apoi cate doi cartofi pe fiecare frigare.

Procedeaza la fel cu un alt carnat, o bucata de ardei si cartofi, finalizand cu al treilea carnat. Repeta pasii pentru celelalte frigari, cu restul de carnati si legume. Tine frigaruile la frigider pana cand urmeaza sa le gatesti.

Folosind rozmarinul ca pe o pensula, cufunda-l in ulei de masline, apoi unge frigaruile cu un strat de ulei si asezoneaza-le bine cu piper, apoi sare. Tine-le pe gratar 20-30 de minute, intorcandu-le pe partea cealalta, pana cand carnatii se patrund. Chiar inainte de a fi gata, arunca si rozmarinul pe gratar.

Transfera frigaruile pe un platou. Pentru a le servi, taie prin carnati si ardei, pentru a obtine frigarui individuale.

Frigarui cu carnati, cartofi si ardei kapia

Frigarui_cu_carnat_ cartofi_si_ardei_kapia

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.