Mancare de legume şi prune
PrinteazaMancare de legume şi prune
- 10 prune
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 4-5 morcovi
- 1 gulie mică
- 2-3 cartofi
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 1 legătură pătrunjel
- 250 ml vin
- 100 ml ulei
- 1 frunză de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, rondele morcovii, pătrunjelul si gulia le căleşti împreună câteva mirute, torni o cană’ de apă si le mai înăbuşi 20 de minjte.
După ce s-au înmuiat toate legumele, adaugi carofii tăiaţi rondele si după 10 minute prunele curăţate de âmburi şi tăiate în patru.
Pui si roşia taiată mărunt, pătrmjelul tocat, condimentele, răstorni totul intr-o tavă unsă cu ulei, stropesti mâncarea cu vin si dai totul la cuptor încâ 20 de minute.
Mâncare de legume şi prune
Poftă bună!