Prajitura cu migdale si pepene
PrinteazaPrajitura cu migdale si pepene din: oua, zahar, faina, sare, fulgi de migdale, sarlota de vanilie, gelatina, pepene verde, pepene galben.
Ingrediente:
pentru blat:
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 1 praf de sare
- 150 g fulgi de migdale
pentru crema:
- 1 plic sarlota de vanilie
- 1 plic gelatina transparenta
- 200 g pepene verde
- 150 g pepene galben
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.
Gălbenuşurile le amesteci cu zahărul. Combini albuşurile cu gălbenuşurile şi adaugi făina în ploaie.
Tapetezi o formă de tort, iar pe fund şi pe laterale presari fulgi de migdale.
Torni compoziţia şi dai la cuptor până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi să se răcească.
Prepari şarlota conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o întinzi peste blat.
Cu o linguriţă decupezi bulgăraşi de miez de pepene verde şi galben pe care-i aşezi sub forma unui turn peste şarlotă.
Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni în fir subţire peste miezul de pepene.
Dai la rece 2 ore, apoi scoţi prăjitura din formă.
Prajitura cu migdale si pepene
Pofta buna!