Dulceata de visine cu zeama de lamaie
PrinteazaDulceata de visine cu zeama de lamaie din: visine, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 3 kg visine
- 2,5 kg zahar tos
- 6 linguri zeama de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi la scurs. Intr-o cratiţă încăpătoare pui un strat de căpşuni, unul de zahăr şi alternezi cele două straturi până termini ingredientele.
Aşezi cratiţa pe foc mic spre mediu. Storci sucul de la lămâi, îl amesteci cu romul şi-l torni peste dulceaţă. Laşi să fiarbă până când siropul începe să se lege. Nu uita să amesteci constant, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului.
Când este ga-ta, iei cratiţa de pe foc şi laşi dulceaţa să se răcească. Aduni spuma de deasupra şi pui dulceaţa în borcane sterilizate, pe care le legi cu celofan şi sfoară. Le păstrezi în cămară sau în alt loc răcoros, ferit de razele soarelui.
Dulceata de visine cu zeama de lamaie
Pofta buna!