Dulceata de visine cu zeama de lamaie

Printeaza

Dulceata de visine cu zeama de lamaie din: visine, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 3 kg visine
  • 2,5 kg zahar tos
  • 6 linguri zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

 

 

Mod de preparare:

Rupi codiţele căpşunilor, pe care le speli sub mai multe jeturi de apă şi le laşi la scurs. Intr-o cratiţă încăpătoare pui un strat de căpşuni, unul de zahăr şi alternezi cele două straturi până termini ingredientele.

Aşezi cratiţa pe foc mic spre mediu. Storci sucul de la lămâi, îl amesteci cu romul şi-l torni peste dulceaţă. Laşi să fiarbă până când siropul începe să se lege. Nu uita să amesteci constant, ca să nu se prindă fructele de fundul vasului.

Când este ga-ta, iei cratiţa de pe foc şi laşi dulceaţa să se răcească. Aduni spuma de deasupra şi pui dulceaţa în borcane sterilizate, pe care le legi cu celofan şi sfoară. Le păstrezi în cămară sau în alt loc răcoros, ferit de razele soarelui.

Dulceata de visine cu zeama de lamaie

Dulceata_de_visine_cu_zeama_de_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.