Reteta zilei: Baclava de casa
PrinteazaBaclava de casa din: ciocolata neagra, nuci pecan, aluat, unt nesarat, sirop de orez brun, sare, lichior.
Ingrediente:
- 360gr ciocolata neagra, rasa
- 3 cupe nuci pecan, tocate marunt
- 240gr aluat
- 1/2 cana unt nesarat, topit
- 2 cesti sirop de orez brun
- 1/8 lingurita sare
- 3 linguri de lichior amaretto
Mod de preparare:
Se amestecă împreună ciocolata și nucile pecan într-un bol mediu si se pastreaza deoparte.
Incalziti cuptorul la 150C.
Ungeti o tava cu unt topit. Se taie aluatul dupa dimensiunile tavii.
În vasul de copt, se pune o foaie de copt, se aseaza o foaie de aluat si unge cu unt, se repeta procedeul de 5 ori.
Adaugati si imprastiati jumatate din amestecul de nuci. adaugati inca 6 straturi de aluat, apoi restul de amestec de nuci si terminati cu un strat de aluat.
Folosind un cutit ascutit, se taietriungiuri. Coaceți timp de 1 oră și 25 de minute.
Cu aproximativ 5 minute înainte de a fi gata, se încălzesc siropul de orez brun și sarea pana obtineti un lichid subtire.
Opriti focul, apoi incorporati lichiorul.
Turnati siropul fierbinte uniform peste baclavaua fierbinte.
Se răcește în tava pe un gratar de sârmă timp de cel puțin o oră, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea la temperatura camerei.
Taiati triunghirile si serviti.
Baclava de casa
Pofta buna!
Delicioasa baclavaua! Ce-mi place cum a iesit