Reteta zilei: Baclava de casa

Printeaza

Baclava de casa din: ciocolata neagra, nuci pecan, aluat, unt nesarat, sirop de orez brun, sare, lichior.

 

Ingrediente:

  • 360gr ciocolata neagra, rasa
  • 3 cupe nuci pecan, tocate marunt
  • 240gr aluat
  • 1/2 cana unt nesarat, topit
  • 2 cesti sirop de orez brun
  • 1/8 lingurita sare
  • 3 linguri de lichior amaretto

 

Mod de preparare:

Se amestecă împreună ciocolata și nucile pecan într-un bol mediu si se pastreaza deoparte.

Incalziti cuptorul la 150C.

Ungeti o tava cu unt topit. Se taie aluatul dupa dimensiunile tavii.

În vasul de copt, se pune o foaie de copt, se aseaza o foaie de aluat si unge cu unt, se repeta procedeul de 5 ori.

Adaugati si imprastiati jumatate din amestecul de nuci. adaugati inca 6 straturi de aluat, apoi restul de amestec de nuci si terminati cu un strat de aluat.

Folosind un cutit ascutit, se taietriungiuri. Coaceți timp de 1 oră și 25 de minute.

Cu aproximativ 5 minute înainte de a fi gata, se încălzesc siropul de orez brun și sarea pana obtineti un lichid subtire.

Opriti focul, apoi incorporati lichiorul.

Turnati siropul fierbinte uniform peste baclavaua fierbinte.

Se răcește în tava pe un gratar de sârmă timp de cel puțin o oră, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea la temperatura camerei.

Taiati triunghirile si serviti.

Baclava de casa

Baclava_de_casa_17

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Delicioasa baclavaua! Ce-mi place cum a iesit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.