Zarzavat pentru ciorbe in suc de rosii din: rosii, ardei, patrunjel. Ingrediente: 3 kg roşii 1 kg ardei câteva legături de pătrunjel Mod de preparare: Se iau 3 kg roşii, 1 kg ardei şi câteva legături de pătrunjel. Se spală bine toate legumele şi se lasă să se zvânte. Se taie apoi roşiile […]
Zarzavat pentru iarna
PrinteazaZarzavat pentru iarna din: rosii, ardei gras, ardei capia, gogosari, sare grunjoasa, patrunjel.
- 8 kg rosii
- 1 kg ardei gras
- 1 kg ardei capia
- 1 kg gogosari
- 3-4 linguri sare grunjoasa
- 7-8 legaturi patrunjel
Mod de preparare:
Roşiile le opăreşti şi le descojeşti, după care te tai cubuleţe.
Indepărtezi cotoarele şi seminţele de la ardei şi gogoşari şi-i tai bucăţi cât mai mici.
Pui toate legumele într-un vas, adaugi sarea şi pătrunjelul, spălat şi tocat în prealabil, şi aştepţi câteva ore ca să-şi lase zeama.
Intre timp, speli şi sterilizezi borcanele.
Pui zarzavatul în borcane şi înfiletezi capacele
. Aşezi borcanele în tavă de la cuptor şi laşi zarzavatul să fiarbă o oră la foc mic din momentul în care a dat primul clocot.
Le pui în pături şi le ţii până a doua zi să se răcească.
Le depozitezi în cămară.
Zarzavat pentru iarna
Pofta buna!
Zarzavat pentru ciorbe in suc de rosii
Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii
Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii din: morcovi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 2 kg roşii 2 kg ceapă 2 ţeline mari 3 păstârnaci 3 pătrunjei (rădăcini) un pahar sare Mod de preparare: Se iau 2 kg morcovi, 2 kg roşii, 2 kg ceapă, 2 ţeline mari, […]
Legume si zarzavaturi pentru iarna
Legume si zarzavaturi pentru iarna: Reteta zilei: Castraveti murati cu otet de mere Castraveti murati cu otet de mere din: castraveti, otet de mere, apa, ceapa, piper cayenne, seminte de marar, marar uscat, seminte de telina, sare. Ingrediente: 1 kg castraveti, taiati in sferturi oțet de mere apă 1 1/2 linguri ceapa tocată 1/4 […]
Pofta buna!