Zarzavat pentru iarna

Printeaza

Zarzavat pentru iarna din: rosii, ardei gras, ardei capia, gogosari, sare grunjoasa, patrunjel.

Ingrediente:Zarzavat_pentru_iarna

  • 8 kg rosii
  • 1 kg ardei gras
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg gogosari
  • 3-4 linguri sare grunjoasa
  • 7-8 legaturi patrunjel

 

 

Mod de preparare:

Roşiile le opăreşti şi le descojeşti, după care te tai cubuleţe.

Indepărtezi cotoarele şi seminţele de la ardei şi gogoşari şi-i tai bucăţi cât mai mici.

Pui toate legumele într-un vas, adaugi sarea şi pătrunjelul, spălat şi tocat în prealabil, şi aştepţi câteva ore ca să-şi lase zeama.

Intre timp, speli şi sterilizezi borcanele.

Pui zarzavatul în borcane şi înfiletezi capacele

. Aşezi borcanele în tavă de la cuptor şi laşi zarzavatul să fiarbă o oră la foc mic din momentul în care a dat primul clocot.

Le pui în pături şi le ţii până a doua zi să se răcească.

Le depozitezi în cămară.

Zarzavat pentru iarna

Zarzavat_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Suc de rosii

Zarzavat pentru ciorbe in suc de rosii

Zarzavat pentru ciorbe in suc de rosii din: rosii, ardei, patrunjel. Ingrediente: 3 kg roşii 1 kg ardei câteva legături de pătrunjel     Mod de preparare: Se iau 3 kg roşii, 1 kg ardei şi câteva legături de pătrunjel. Se spală bine toate legumele şi se lasă să se zvânte. Se taie apoi roşiile […]

 

Sos de roşii

Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii

Zarzavat pentru supe si ciorbe in suc de rosii din: morcovi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 kg morcovi 2 kg roşii 2 kg ceapă 2 ţeline mari 3 păstârnaci 3 pătrunjei (rădăcini) un pahar sare   Mod de preparare: Se iau 2 kg morcovi, 2 kg roşii, 2 kg ceapă, 2 ţeline mari, […]

 

Castraveti murati bulgaresti

Legume si zarzavaturi pentru iarna

Legume si zarzavaturi pentru iarna: Reteta zilei: Castraveti murati cu otet de mere   Castraveti murati cu otet de mere din: castraveti, otet de mere, apa, ceapa, piper cayenne, seminte de marar, marar uscat, seminte de telina, sare. Ingrediente:  1 kg castraveti, taiati in sferturi oțet de mere apă 1 1/2 linguri ceapa tocată 1/4 […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.