Plăcinţele cu ciuperci
PrinteazaPlăcinţele cu ciuperci din: faina, margarina, oua, iaurt, ciuperci, ceapa, piper, marar, patrunjel.
Ingrediente aluat:
- 400 g făină
- 250 g margarină
- 3 ouă
- un borcănel de iaurt (120 g)
Ingrediente umplutură:
- 1/2 kg ciuperci
- 1 ceapă
- piper
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Plăcinţele cu ciuperci: Amesteci ingredientele şi frămânţi o cocă pe care o dai la rece cam 1/2 oră sau o oră (o poţi lăsa şi de seara până dimineaţa).
Cureţi ciupercile, le tai bucăţele şi le înăbuşi cu ceapa tocată, sare, piper şi verdeaţă tăiată mărunt. întinzi apoi o foaie pe care o tai în pătrate, pui pe fiecare câte o lingură de ciuperci călite şi lipeşti aluatul parte peste parte.
Aşezi plăcinţelele într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, apoi le coci la foc încins.
Poftă bună!