Plăcinţele cu ciuperci

Printeaza

Plăcinţele cu ciuperci din: faina, margarina, oua, iaurt, ciuperci, ceapa, piper, marar, patrunjel.

Ingrediente aluat:

  • 400 g făină
  • 250 g margarină
  • 3 ouă
  • un borcănel de iaurt (120 g)

Ingrediente umplutură:

  • 1/2 kg ciu­perci
  • 1 ceapă
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 1 legă­tură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Plăcinţele cu ciuperci: Amesteci ingredientele şi frămânţi o cocă pe care o dai la rece cam 1/2 oră sau o oră (o poţi lăsa şi de seara până dimineaţa).

Cureţi ciupercile, le tai bucăţele şi le înăbuşi cu ceapa tocată, sare, piper şi verdeaţă tăiată mărunt. întinzi apoi o foaie pe care o tai în pătrate, pui pe fiecare câte o lingură de ciuperci călite şi lipeşti aluatul parte peste parte.

Aşezi plăcinţelele într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, apoi le coci la foc încins.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.